Fen Fakültemiz; Fizik, Kimya, Matematik ve Moleküler Biyoloji ve Genetik, Fotonik Bölümlerinden oluşmaktadır. Bölümler, lisans ve lisansüstü programı düzeyinde eğitim vermektedir. Ayrıca Sinirbilimleri bölümü de açılmış olup ileriki dönemlerde eğitim faaliyetlerine başlayacaktır.

Fakültemiz, 135 Öğretim Elemanı ve 23 İdari Personel ile hizmet sunmakta olup;
748 öğrenci Lisans programında,
323 öğrenci Lisansüstü programında olmak üzere,
toplam 1071 öğrenci ile 31 Derslik ve 46 Laboratuvarda Eğitim – Öğretim faaliyetlerini gerçekleştirmektedir.

Fakültemiz, Fen A – B – C Blokları, Fen Derslikler Binası, Matematik Bölüm Binası, Fizik Bölüm Binası ile Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölüm Binasından oluşan ve 32.000 m2 kapalı alana sahip geniş bir sahada konuşlanmıştır.
Kuzeyinde Urla Kredi ve Yurtlar Kurumu Yurdu, Güneyinde Yemekhane ve Doğusunda Kütüphane ile kampüsümüzde merkezi bir konumda yer almaktadır.